Kamis, 12 November 2015

The Magic Of Garam Epsom - Juga Dikenali Sebagai Magnesium Sulfat

The Magic Of Garam Epsom - Juga Dikenali Sebagai Magnesium Sulfat

Dengan penjagaan kesihatan kos langit melambung ramai orang kini beralih kepada remedi rumah lama untuk banyak aduan mudah yang berlaku pada satu-satu masa atau yang lain yang sentiasa hidup seseorang. Sebagai seorang kanak-kanak nenek saya akan menggunakan garam Epsom dalam kuali hidangan lama dengan air benar-benar panas untuk rendam kaki, apabila mereka diganggu beliau. Saya mendapat tahu bahawa garam Epsom adalah ubat untuk sakit sendi. Kemudian sebagai seorang pelajar kolej, saya melakukan kertas kerja mengenai perkara-perkara yang indah yang garam Epsom digunakan untuk. Teruskan membaca untuk mengetahui apa yang saya dapati.

- Garam Epsom akan tekanan timur, memperbaiki tidur, dan membantu anda menumpukan perhatian.
- Magnesium ini membantu otot dan saraf berfungsi dengan baik.
- Mencegah pengerasan arteri dan pembekuan darah.
- Insulin menjadi lebih cekap
- Mengurangkan keradangan yang melegakan kesakitan dan kekejangan otot

Agak luar biasa bahan ini yang berlaku secara semula jadi dalam tidak kurang daripada air! Berikut adalah beberapa cara untuk menggunakan garam untuk memperbaiki kehidupan anda.

Perokok akhirnya mempunyai satu cara untuk membuang tar dan nikotin sisa daripada wajah mereka. Campurkan ½ sudu teh garam Epsom dengan pencuci muka biasa anda dan urut ke dalam kulit. Bilas dengan baik dan menikmati segar, kulit bersih anda kemungkinan besar mempunyai sejak anda mula merokok!

Selesaikan masalah kulit berminyak dengan topeng buatan sendiri yang betul. Sapukan di bilik mandi ke muka lembap untuk mengunci kelembapan. Berikut adalah resipi untuk topeng muka: 1 sudu cognac- 1 telur dipukul dengan baik ¼ cawan kering milk- jus dari lemon- yang ½ sudu teh garam Epsom.

Membuang kepala hitam dengan mencampurkan satu sudu teh garam dan 3 titik iodin dalam satu setengah cawan air mendidih. Apabila campuran menjadi sejuk off cukup untuk menyentuh, memohon kepada kepala yang bersalah hitam dengan bola kapas. Mari set ini selama kira-kira sepuluh minit dan memohon semula jika perlu. Ini akan membawa majoriti minyak keras ke permukaan menjadikannya sangat mudah untuk membuang kepala hitam dengan mengenakan tekanan yang sangat lembut dan bukannya mewujudkan kawah di muka anda kerana anda terpaksa menggali.

Ubat-ubatan ini rumah mudah adalah berumur tetapi hey bekerja dan juga hari ini seperti yang berlaku kepada generasi nenek saya. Garam kimia ialah bahan semula jadi dan boleh melakukan banyak perkara yang baik untuk badan anda. Bukan sahaja garam Epsom baik untuk badan anda, ia adalah baik untuk dompet anda, ia adalah satu produk yang murah bumi.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar